Частичната хиперактивност на мастните жлези е основната причина за комбинирана кожа.
Хиперфункцията на мастните жлези обикновено се дължи на предразположение. Въпреки това хормоналните промени, лекарствата и т.н. те могат да доведат до повишено производство на себум, например по време на пубертета и понякога дори по време на менопаузата. Порите на кожата се разширяват поради повишеното производство на себум. Ако се добави и прекомерно производство на кератин, се образуват така наречените „комедони“. Те се появяват под формата на отворени черни точки и имат естествен секреторен канал, но също и като затворени черни точки, които се намират под епидермиса и са капсулирани. В най-лошия случай те могат да се възпалят.
Независимо от това повишеното производство на себум води до неприятен блясък в централната част на лицето, докато страничните части изглеждат сухи, крехки и могат да се усещат опънати. Тези симптоми също са податливи на сезонни колебания, т.е. кожата изглежда по-мазна през лятото и по-суха през зимата.
Продуктите от линията Комбинирана кожа действат чрез активни си съставки, които едновременно възстановяват баланса на кожните секреции и дълбоко хидратират, за да се получи балансиран и копринен профил на кожата.

Показване на 3 резултата

Изглед 9 12 18 24

Балансиращ крем 50мл

69.00 лв.
Възстановяващ лечебен крем за комбинирана кожа

Нежна почистваща пудра 100гр

72.00 лв.
Водоразтворим почистващ прах за комбинирана кожа

Матиращ балансиращ крем 50мл

72.00 лв.
Оцветен и възстановяващ балансиращ крем за комбинирана кожа