Историята на успеха наueber uns janssencosmetics Janssen Cosmetics започва с визията за създаване на уникална грижа за кожата. Следователно, надхвърляйки това, което се предлага на козметичния пазар! Основателите Валтер и съпругата му Елка Янсен през 90-те се заеха да създадат своята революционна грижа за кожата. Janssen Cosmetics е първата немска компания, която предлага козметика с фармацевтично предимство. Работейки в сътрудничество с всепризнати уважавани дерматолози и изследователски лаборатории, Janssen стана европейски пионер на това, което днес познаваме като козмецевтика.

Всеки козметичен продукт се основава на активни съставки, които са в челните редици на европейската индустрия за професионална грижа за кожата. Активните съставки поемат водеща роля в подпомагането на постигането на видими, осезаеми и измерими резултати във всеки професионален продукт за грижа за кожата. На свой ред, постигане както на незабавни, така и на дълготрайни подобрения както на повърхността, така и на структурата на кожата.

Амбицията на Janssen Cosmetics е да създава и произвежда луксозна, но достъпна грижа за кожата. Хармонично вливане на активни, фармацевтични и традиционни, естествени и органични съставки. Janssen се стреми да осигури дълготрайни решения за всеки клиент, независимо от типа кожа или проблем с кожата.

Като цяло мисията на Janssen Cosmetics да „разкраси света“ се ражда във всеки продукт.

Лидери и истински иноватори в европейската индустрия за красота, те спечелиха наградата за иновации „Prix de l’Innovation“ за нови продукти в столицата на козметиката Париж пет поредни години. През 2017 г. те спечелиха наградата Spa Diamond в Германия за премиум линията Platinum Care. Janssen Cosmetics спечели GERMAN BRAND AWARD – 2018 и 2020 за „Индустриални постижения в обучението, одобрено от BrandiCIBTAC“ в категорията „Красота и грижа“.

Искате ли козметични продукти с дълбоко въздействие, първокласна луксозна грижа или релаксиращи уелнес ритуали? С други думи, Janssen Cosmetics е отговорът, който не оставя неизпълнено желание! Днес гамата на Janssen Cosmetics включва над 250 продукта и се предлага в над 80 страни. Професионалните продукти за лице Janssen Cosmetics са специално създадени за козметични клиники и салони.

ФИЛОСОФИЯТА

Компанията, базирана в Аахен (Германия), работи непрекъснато през  годините, за да разработи симбиоза от активни съставки с доказана ефективност, които са в основата на изключително персонализирани и много висококачествени козметични програми.

В продуктите на JANSSEN COSMETICS се подбират и използват само суровини с научно тествани резултати, осезаеми от първите приложения и висока поносимост от кожата.

Благодарение на тясното сътрудничество с уважавани дерматолози и авангардни изследователски лаборатории, JANSSEN COSMETICS успя да създаде сериозен и иновативен козметичен подход, който отговаря на множеството нужди и разнообразие на кожата.

Именно благодарение на получените отлични резултати, от 1995 г. гамата продукти на JANSSEN COSMETICS е призната за козмецевтична!

Задоволявайки нарастващите изисквания на все по-специализирания и разнообразен пазар на красотата, компанията разработи с течение на времето серия от специфични козметични линии и подходи за всеки дефект, за да позволи на козметикът персонализирано лечение за всеки от клиентите му, гарантирайки максимална ефективност.

НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ИНОВАЦИИ

За да се отличавате от конкуренцията е изключително важно да предлагате иновативни продукти и винаги да сте една крачка напред в разпознаването на пазарните тенденции предварително.

Изследванията и разработките в лабораториите на JANSSEN COSMETICS не спират.

Нови комплекси от функционални вещества, иновативни техники за обработка с оглед на устойчивостта, лабораторни тестове и анализи се вливат в нови проекти, които предстои да бъдат разработени.

Към днешна дата продуктовата гама на JANSSEN COSMETICS включва повече от 250 формули, които създават много пълно продуктово портфолио, способно да задоволи всяка нужда и да се справи с всеки дефект.

2014 janssen worldКомпанията има стабилен растеж.
Днес  тя разпространява своите козмецевтични продукти в 85 страни на всички континенти.
Благодарение на международни партньори, марката JANSSEN COSMETICS вече е утвърдена в целия свят.

БИОТЕХНОЛОГИИ И УСТОЙЧИВОСТ - БЪДЕЩЕТО НА КОЗМЕТИКАТА

От години научните изследвания, особено в областта на микробиологията, клетъчната биология и биохимията, са ангажирани с проучвания, които позволяват разработването и внедряването на инженерни процеси за производство на съставки, които съставляват продуктите от нашето ежедневие в козметичния сектор., фармацевтични, хранителни, енергийни, домашни грижи и др.

JANSSEN COSMETICS винаги е избирала биотехнологично извлечени активни съставки за безопасността и ефективността на съставките, които гарантират качество и висока ефективност благодарение на постоянните органолептични  характеристики и научно доказани in vivo и in vitro изследвания.

Избират се биотехнологични съставки поради по-слабото им въздействие върху околната среда, например:

  • замяна на нефтохимически козметични съставки като пентилен гликол, които сега се произвеждат биотехнологично от захарна тръстика;
  • замяна на козметични съставки, извлечени от животински материали: хиалуронова киселина, извлечена преди от петли, сега произведена биотехнологично от бактерии;
  • Замяна на сквален, извлечен преди това от черен дроб на акула, неустойчив източник, сега извлечен от зехтин и преработен сок от захарна тръстика в сквален чрез биотехнологичен производствен процес, устойчив източник.

Всичко това гарантира, че всички формули са
БЕЗ ПОТЕНЦИАЛНО ДРАЗНЕЩИ СЪСТАВКИ.

shutterstock 1500154991 scaled 1

НАМАЛЯВАНЕ  ВЪЗДЕЙСТВИЕТО ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА

Janssen Cosmetics, която отдавна обръща внимание на въпроса за УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ, е активно ангажирана с намаляване на производството на CO2 през целия производствен цикъл до доставката на продукта до клиентите, ограничаване на потреблението на пластмаса, използване на рециклируеми опаковки и спестяване на до 50% енергия за производство на 100% CO2 неутрален и достигане на целта за нулеви емисии.

МЕТОДЪТ

Високият професионализъм и специфичност на процедурите на Janssen Cosmetics за лице изисква също толкова професионален и стриктен метод на работа, който да улесни максимално работата на козметиста, подобрявайки постигнатите резултати.
Основната отправна точка на метода е щателна проверка на кожата на лицето или тялото, за да се оценят всички аспекти на дефекта и да се разберат най-дълбоките му причини. Само след този внимателен анализ ще бъде възможно да се избере най-подходящият път за професионална и домашна грижа за клиента, като се използва всеки един потенциал на „инструментите“, които Janssen Cosmetics ни предоставя:

  • персонализирани лечения
  • специфични и релаксиращи ръчни умения
  • целеви технологии (за подпомагане на резултата, ако е необходимо)

МЕТОД ЗА ЛИЦЕ

След внимателен преглед ще разполагате с различни нива на естетичен подход, които зачитат биологичната възраст на кожата и индивидуалните нужди от резултати.

Лечение за добре дошли:
специфични процедури, базирани на естетичните нужди, подходящи за всеки тип кожа или възраст, насочени към оценка на реакцията на кожата към лечението и идентифициране на правилната естетична програма.

Класически процедури:
процедури, насочени към поддържане на здрава кожа, борба с малки петна или за млада кожа. Резултатът се подчертава от използването на кремообразни маски с високо съдържание на функционални вещества.

Специални процедури:
процедури с незабавни видими резултати, особено впечатляващи и повдигащи. Идеални за кожа без тонус или с признаци настареене.  Резултатът се подчертава от използването на алгинатни маски, които придават на кожата веднага видим релаксиращ ефект.

janssen cosmetocs family 1

Престижни процедури:

процедури, посветени на много очевидни и сериозни дефекти, независимо от възрастта на кожата. Резултатът се подобрява от използването на колагенови продукти, обогатени с целеви функции, в синергия с високоактивни продукти.

Естетични процедури:
изключително луксозни пътеки с най-рафинираните и иновативни функционални вещества, специфични за различни типове кожа. Те се характеризират с използването на масажни маски (матригел). Уникално естетическо изживяване, което поддържа кожата със страхотни резултати и ангажира сетивата с обгръщащи текстури и аромати, осигуряващи дълбока обща релаксация.